Kaksi uutta pakolaisperhettä Leppävirralle elokuussa – lahjoituksia otetaan vastaan

27.06.2019 klo 00:00

Kunnanhallituksen päätöksellä kunta on sitoutunut vastaanottamaan kiintiöpakolaisia 2-3 perhettä kuluvan vuoden aikana. Nyt Leppävirralle saapuvat pakolaisperheet tulevat Syyriasta. Heitä on kaikkiaan kymmenen henkilöä. Nuorimmat lapsista ovat kouluikäisiä.

Perheiden apuna kotoutumisen tukena on kotoutumisohjaaja, joka toimii yhteistyössä kuntien toimialojen sekä muiden toimijoiden ja vapaaehtoisten kanssa. 

Ensimmäiset Syyrian pakolaiset saapuivat Leppävirralle 2016 ja 2017. Tuolloin perheitä saapui kaikkiaan kaksi.

Lahjoituksia ja vapaaehtoisia arjen tueksi

Lahjoituksista ja kiinnostuksesta toimia pakolaisperheiden vapaaehtoisena tukihenkilönä voi ilmoittaa kotoutumisohjaaja Piia Anttilalle puhelimitse tai sähköpostilla.

Lahjoituksina otetaan vastaan ehjiä ja hyväkuntoisia lahjoitustavaroita. Tarvetta on huonekaluista, valaisimista ja keittiötarvikkeista, erityisesti ruoanvalmistusvälineistä. Vaatteita ja lasten tarvikkeita voi lahjoittaa myös.

"Toivon, että lahjoittajat ottavat yhteyttä aina ennen lahjoitusta. Siten voidaan käydä läpi ajankohtaisin tarve ja pystymme varautumaan samalla lahjoitettavan tavaran määrään" ohjeistaa Anttila.

Maahanmuuttajille annetaan neuvontaa koulutukseen, työllistymiseen ja kunnan palveluihin liittyvissä asioissa, ohjausta sosiaaliturva- ja oleskelulupa-asioissa, tukea harrastustoimintaan ja sisältöä vapaa-aikaan sekä suomen kielen ja kulttuurin opetusta.

Maahanmuuttajapalveluista Leppävirralla lisätietoa tästä.

Lisätiedot:
vs. kotoutumisohjaaja Piia Anttila
p. 044 444 2496
piia.anttila@varkaus.fi

Julkaisija: Yleishallinto / Seija Heiskanen