Kaikukortti

Kaikukortti on tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville suunnattu kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi museoihin, festivaaleille, urheilutapahtumiin, liikuntakohteisiin ja kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään. Pohjois-Savon Kaikukortti-kokeilu alkoi 1.2.2024 kestää vuoden 2024 loppuun.

Kaikukortilla voit hankkia Pohjois-Savon alueen Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden Kaikukortti-alueiden Kaikukortti-tarjontaan.

Pohjois-Savossa Kaikukortti-kokeilussa mukana ovat Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus ja Vieremä.


Voit saada Kaikukortin, jos

  • olet Pohjois-Savon alueen Kaikukortti-verkostossa mukana olevan kortinjakajatahon asiakas
  • olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja ja
  • olet vähintään 16-vuotias.

Kortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloistasi. Kortinjakajat löydät alta.

Jos sinulla on alle 18-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset tai lapsenlapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi opistojen kursseille (huom. mahdolliset alueelliset poikkeukset).


Missä Kaikukorttia voi käyttää?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kulttuuri- ja liikuntakohteisiin. Kaikukortin piirissä on suurin osa kohteiden kulttuuritarjonnasta. Kaikukortilla voit hankkia kurssipaikkoja myös osaan Pohjois-Savon alueen kansalaisopistoista. Pohjois-Savon Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kulttuuri- ja liikuntatoimijat on listattu alla.

Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat kohteet kertovat omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin ja esityksiin sekä mille kursseille Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortin piirissä olevaa tarjontaa.

Voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla. Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-sivuille: www.kaikukortti.fi/alueet

Kaikukortti pop up: Pop up -kohteet ovat Kaikukortti-kohteita, jotka sijaitsevat muilla alueilla kuin Kaikukorttia jo käyttävillä tai kokeilevilla alueilla. Tutustu pop up -kohteisiin: www.kaikukortti.fi/pop-up-kohteet/


Leppävirralla kortteja jakavat:

Leppävirran työllisyyspalvelut

Leppävirran kotoutumispalvelut (Virva Auvinen, kotoutumisohjaaja)

Leppävirran nuorten palvelut (etsivä nuorisotyö)

Leppävirran MT-tuki ry

Setlementti Ukonhattu ry

Leppävirran seurakunta