Kannettava tietokone pöydällä

Työllisyyspalvelut

Tukea työnhakuun ja urasuunnitteluun

Leppävirran kunnan työllisyyspalvelut tarjoavat työnhakijoille apua työnhakemiseen sekä tukea työantajille työvoiman löytymiseen.

Työllisyyspalvelut neuvoo työhakemusten tekemisessä, auttaa kartoittamaan työpaikkoja sekä työkokeilupaikkoja alanvaihtajille. Työllisyyspalveluista saa apua myös TE-palveluiden sähköisen asioinnin käyttämiseen.

Tuemme työnantajien ja työnhakijoiden kohtaamista ja autamme rekrytointien onnistumisessa sekä kerromme palkkauksen tuista ja madallamme rekrytoinnin kynnystä.

Palkkatukityöllistäminen

Työllisyyspalveluissa koordinoidaan kunnan omaa palkkatukityöllistämistä. Kunta työllistää omiin työyksikköihinsä pääasiallisesti leppävirtalaisia henkilöitä, joiden työttömyys on pitkittynyt. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat työmarkkinatukea yli 300 päivää työttömyyden perusteella saaneet.

Palkkatukityöllistämisessä lähdetään liikkeelle työnhakijan omista tarpeista. Palkkatuella tuetun työn tarkoituksena voi olla esim. työnhakijan ammatillisen osaamisen kehittäminen.

Työllisyyskoordinaattori kartoittaa työnhakijalle sopivia työtehtäviä kunnan yksiköistä. Palkkatukityöjakson aikana koordinaattori auttaa työnhakijaa suunnittelemaan jatkopolkuja ja hakemaan työpaikkoja avoimilta työmarkkinoilta.


Työttömien työnhakijoiden liikuntaseteli

Leppävirran kunnan työllisyyspalveluissa tuetaan työttömien työnhakijoiden liikkumista ja työkyvyn ylläpitämistä. Työnhakijat voivat hakea työllisyyspalveluista liikuntasetelin, joka mahdollistaa Leppävirran Virkistysuimala Leppäkerttu Oy:n kylpylän, kuntosalin ja hiihtoareenan käytön vuoden 2023 aikana (Huom! hiihtoareena osan vuotta pois hiihtokäytöstä). 

Liikuntaseteleitä jaetaan ensisijaisesti pitkäaikaistyöttömille työnhakijoille, jotka ovat Leppävirran kunnan työllisyyspalveluiden asiakkaita. Lisäksi liikuntaseteleitä jaetaan leppävirtalaisille 19-29-vuotiaille nuorille, joilla ei ole koulutus- tai työpaikkaa.

Liikuntaseteli on henkilökohtainen ja sen voi hakea varaamalla ajan kunnan työllisyyskoordinaattorilta. 

Lisätiedot: työllisyyskoordinaattori Jani Naukkarinen


Työttömien terveystarkastus

Tarvittaessa Sinulle voidaan kirjoittaa lähete maksuttomaan työttömien terveystarkastukseen, jonka toteuttaa Pohjois-Savon hyvinvointialue. Palvelun tavoitteena tukea yleistä tietoisuutta terveydentilastasi ja sen edistämisestä. Lisäksi sen tarkoituksena on edistää työllistämissuunnitelmassa sovittujen asioiden toteutumista. Mikäli haluat lähetteen terveystarkastukseen voit ottaa yhteyttä työllisyyskoordinaattoriin.

Lisätiedot:

Jani Naukkarinen