Nuorten työpaja

Työpaja on valmennusyhteisö, jonka tavoitteena on vahvistaa osallisuutta ja hyvinvointia, tunnistaa osaamista sekä valmentaa kohti koulutusta ja työtä. Työpajatoiminta perustuu monialaiseen yhteistyöhön nuoriso-, työllisyys-, koulutus- ja sote-palveluissa.

Työpajatoiminta

  • vahvistaa arjenhallintaa ja toimintakykyä sekä tukee jatkopolun löytämistä.
  • vahvistaa valmentautujien sosiaalisia taitoja ja kykyä toimia ryhmässä.
  • kasvattaa ammatillista osaamista sekä edistää työelämä- ja työyhteisötaitoja.
  • tukee valmentautujaa avoimille työmarkkinoille työllistymisessä ja työssä pysymisessä.

Valmennus työpajalla perustuu aina valmentautujan tarpeisiin

  • Starttivalmennus on arjenhallinnan vahvistamiseen keskittyvää matalimman kynnyksen toimintaa.
  • Kuntouttavan valmennuksen tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn sekä työllistymisvalmiuksien vahvistaminen.
  • Lähellä työelämää työvalmennuksella tai työhönvalmennuksella vahvistetaan ammattitaitoa ja työelämävalmiuksia sekä tuetaan työllistymistä

Leppävirran nuorten työpajat

Kahvilapajalla harjoitellaan asiakaspalvelua ja kahvilatyötä aidossa työympäristössä oikeiden asiakkaiden parissa. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi kahvilatuotteiden valmistamista, kassan käyttämistä ja siisteydestä sekä hygieniasta huolehtimista. Kahvilapajalla on mahdollista suorittaa hygieniapassi, jos sitä ei vielä ole. 

Kiinteistönhoitopajalla toimitaan erilaisissa kiinteistönhoidon tehtävissä sekä sisätiloissa, että ulkoalueilla. Työtehtävät ja työskentelykohteet vaihtelevat alalle tyypilliseen tapaan vuodenaikojen mukaisesti. Pajan toiminnassa harjoitellaan turvallisia ja vastuullisia työskentelytapoja alan aidoissa työympäristöissä. 

Starttipajan ytimessä ovat nuoren oman polun löytäminen ja elämänhallinnan tukeminen. Pajan vaihtuvista sisällöistä saa eväitä esimerkiksi työnhakuun, opiskeluvalmiuksiin, omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, itsetuntemukseen. Ryhmässä pääsee harjoittelemaan myös sosiaalisia taitoja. Starttipajan sisältöjä voidaan myös muokata ryhmän tarpeiden mukaisesti. 

Urapajalla pohditaan työ- ja opiskelumahdollisuuksia ryhmässä. Laitetaan kuntoon CV:t ja työhakemukset, etsitään työ- ja työkokeilupaikkoja sekä koulutusmahdollisuuksia. Pajalla voit saada tukea myös haastattelutilanteiden harjoitteluun, videohakemuksien tekemiseen ja muihin työnhaussa askarruttaviin asioihin. 


Lisätiedot:

Piia Kuusela, vastaava työpajaohjaaja

piia.kuusela(at)leppavirta.fi / 041 732 5286


Kuva: Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry.