Leppävirran kunnia-ammattilainen vuonna 2019 on Ulla Pitkänen

06.06.2019 klo 00:00

Leppävirran kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on nimennyt kunnia-ammattilaisen vuodesta 1972 alkaen. Arvonimi myönnetään ehdotusten perusteella vuorovuosin alkutuotannon, teollisuuden ja palvelualojen piiristä olevalle henkilölle. Vuoden 2019 kunnia-ammattilainen valittiin palvelujen piiristä ja julkistetaan 4.6. Leppävirtapäivän kotiseutujuhlassa kunnantalon valtuustosalissa. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti valita vuoden 2019 kunnia-ammattilaiseksi Ulla Pitkäsen.

Ulla Pitkänen tunnetaan Aku & Adan asiakaspalveluhenkisenä kauppiaana, jonka luo Unnukkaan poiketaan kauempaakin. Intohimo asiakkaiden palveluun on ollut hänen urallaan kantavana voimana. Työelämä alkoi 1970-luvun puolivälissä asiakaspalvelutehtävissä ammattikoulussa. Perheen perustaminen ja työn yhdistäminen oli tuona aikana samanlaista ruuhkaa kuin nykyisinkin. Suurena apuna perheelle oli koti mummolan yläkerrassa. Ihmisläheisyys on Ulla Pitkäselle ollut tärkeää kaikissa työtehtävissä. Muutos muodin alalle tapahtui virallisesti vuonna 1982, jolloin Ulla Pitkänen aloitti työskentelyn anoppinsa liikkeessä Katrin Asusteessa. Oman liikkeen perustaminen tuli ajankohtaiseksi 1989. Aku & Ada perustettiin 25 m2 tilaan. Liike on toiminut Leppävirran kirkonkylällä useammassa osoitteessa ja 1990-luvulla myös Varkaudessa ja Kuopiossa. 2001 Pitkänen siirtyi projektitehtäviin Kuopioon ja sen jälkeen myymäläpäällikön tehtäviin Varkauteen. Tuo jakso oli Pitkäsen mukaan tavattoman antoisaa oppimisen aikaa, varsinainen korkeakoulu yrittäjyyteen.

Työ muodin ja asiakkaiden parissa jatkuu perheessä taas uudessa sukupolvessa. Pitkäsen tytär valmistui Mikkelin ammattikorkeakoulusta tradenomiksi ja yhteinen yritys Aku & Ada perustettiin 2010. Unnukassa liike on toiminut 1.6.2012 alkaen. Ulla Pitkänen pitää työnsä tärkeimpinä elementteinä asiakasta ja hyvää tiimiä jonka kanssa työskennellä. Kallisarvoisimpia onnistumisen hetkiä työssä on se, kun asiakkaalle löydetään yhdessä oikea ratkaisu. Kunnia-ammattilaisen palkinto herätti hänet pohtimaan menneitä ja nykyisiä työtehtäviä: ”Tässä vaiheessa työuraa tarkastellessa kiitollisuuden tunteita herättää erityisesti se, että erilaisissa tehtävissä on annettu luottamusta ja tilaa tehdä oman näköistä työtä, täydellä sydämellä. Puolison tuki ja perheyhteys ovat kannatelleet matkan varrella.” 

Lisätiedot, yhteystiedot:

Leppävirran kunnia-ammattilainen 2019 / Ulla Pitkänen 0400 172 942  ulla.pitkanen@akuada.fi .

Lisätietoja yrityksestä: tästä linkistä ja  facebookin tästä linkistä

Lisätietoja kunnia-ammattilaisista: tästä linkistä

Lisätietoja Leppävirta-päivien ohjelmasta: tästä linkistä

 

Yhteistyöterveisin,

Ann-Mari Karvinen
kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja