Leppävirran varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiossa varaudutaan mahdollisen sähköpulan aiheuttamiin sähkökatkoihin

13.12.2022 klo 00:00 | Jaa Facebookiin

Tiedote 13.12.2022

Kansalaisia ja organisaatioita on kehotettu kiinnittämään huomiota sähkön käyttöön ja säästämiseen sekä varautumaan mahdollisiin sähkökatkoihin. Varhaiskasvatus- ja perusopetuspalvelujen tehtävä on ylläpitää arjen jatkuvuutta myös hankalissa olosuhteissa. Sähkökatkoksen aikana varhaiskasvatusyksiköiden ja koulujen toiminta jatkuu normaalien aikataulujen mukaisesti ja opetus järjestetään lähiopetuksena. Koulukuljetukset toimivat normaalisti. Päivittäiset ateriat järjestetään, mutta muutoksia totuttuun ruokalistaan ja aikatauluihin saattaa tulla.

  • Koulujen kerhot pidetään, mutta sisältö ja kerhopaikka saattaa vaihtua esimerkiksi pimeästä tilasta ulos. Pakkaspäivänä tulee huolehtia, että koulussa mukana on riittävästi lämmintä vaatetta sekä sisälle että ulkoiluun.
  • Sähkökatkon aikana on todennäköistä, että puhelin tai netti toimii vain jonkin aikaa. Viestit ja puhelut kannattaa rajoittaa vain välttämättömiin. Pidemmissä sähkökatkoissa viralliset tiedotteet annetaan radiolla.
  • Jos katu- tai pihavalaistus puuttuu, on tärkeää käyttää heijastimia ja noudattaa erityistä varovaisuutta ulkona liikkuessa.
  • Koteja tiedotetaan Wilman kautta tarkemmin sähkökatkoksiin varautumisesta.
  • Mikäli sähkökatkoksista saadaan tieto riittävän ajoissa, niistä ilmoitetaan Leppävirran kunnan verkkosivuilla https://leppavirta.fi/ ja Wilman kautta etukäteen. Sähkökatkoja voi tulla myös yllättäen, jolloin niistä ei ole mahdollista tiedottaa ennakkoon.

 

Lisätietoa yleisestä varautumisesta ja mahdollisista sähkökatkoista löytyy alla olevista linkeistä: 

72 tuntia - viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille

Puolustusministeriön Näin varaudut pitkiin sähkökatkoihin -opas

Tulevan talven sähkön riittävyydessä useita epävarmuustekijöitä – suomalaisten on hyvä varautua sähköpulan aiheuttamiin mahdollisiin sähkökatkoihin - Fingrid

Puolustusministeriön Pahasti poikki -opas.pdf (defmin.fi)

Opetushallitus: Varautuminen sähkopulaan varhaiskasvatuksessa opetuksessa ja koulutuksessa

 

Rauhaisaa joulun aikaa ja hyvää vuodenvaihdetta jokaiselle!

Sari Ihalainen, sivistysjohtaja