Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

1.7.2023 Paikallismuseopäivä

1.7.2023

Punainen museorakennus

Paikallismuseopäivässä ohjelmaa perheille ja omatoimiretkeilijöille

Leppävirran kotiseutumuseo osallistuu Pohjois-Savon paikallismuseopäivään 1.7. Museo on auki klo 12-16 ja sinne on vapaa pääsy.

Vuosikymmenet Soisalon Seudun silmin

Kesän uusi näyttely Soisalon Seudun valokuvakokoelmasta avataan myös 1.7. Näyttely on avoinna ensi vuoden paikallismuseopäivään saakka. Edellinen näyttely esitteli 1960-70 -lukujen vaihdetta, nyt tullaan muutama vuosi kohti nykyaikaa.

Menneeseen kätketyt

Menneeseen kätketyt – perinneleikki- ja sanataidetyöpaja museolla: Täti Tarina on saanut pullopostia, mutta osa viestistä on mennyt ihan sekasotkuksi. Onpa joku sanoista tainnut karatakin lymyämään museon nurkkiin. Mitä se hukka perii ja onko riihessä tonttu? Onko kirnussa muurikki ja voiko leiviskää syödä? Tule laittamaan kellot ja kalenterit ajassa taaksepäin ja auta Täti Tarinaa selvittämään tärkeä viesti menneisyydestä! Menneeseen kätketyt on koko perheen toiminnallinen museoseikkailu jossa yhdistyy niin historia kuin taidetoimintakin.

eMuseo opastus kirkonkylän muistomerkeistä

Julkaisemme myös uuden eMuseo-opastuksen kirkonkylän muistomerkeistä ja julkisista taideteoksista.
eMuseo toimii parhaiten mobiililaitteella. Tässä linkki: eMuseo

Lisätietoja:

Kotiseutumuseo – Leppävirta (leppavirta.fi)
eMuseo
Leppävirta: Menneeseen kätketyt – Museon perhepäivä – www.versoverkko.fi

Paikallismuseopäivänä on hyvä mahdollisuus tutustua mitä erilaisimpiin museoihin. Pohjois-Savon alueella tapahtumaan osallistuu yli 40 museota. Leppävirralla museovierailuun kannattaa yhdistää upea Leppävirran kirkko ja kunnantalon taidekokoelma. Kaikki ovat avoinna klo 12-16 ja kaikkiin on vapaa pääsy. Lisätietoja: Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry. (kotipihlaja.fi)

Tiedot

Päivämäärä:
1.7.2023
Kotisivu:
https://kotipihlaja.fi/ajankohtaista/paikallismuseopaiva

Tapahtumapaikka

Leppävirran kotiseutumuseo
Savonkatu 28
Leppävirta, 79100
+ Google Map
Tapahtumapaikan www-sivu