Walkers tuo lisää turvallisia aikuisia Leppävirran nuorten arkeen 

Kuvassa on teksti Leppävirta tiedottaa valkoisella pohjalla ja vihreillä kehyksillä, sekä koristeena valkoista aaltokuviota vihreällä pohjalla.

Nuorisotyön ammattilaiset ja vapaaehtoistyöntekijät kohtaavat nuoria jalkautuen syyskuun puolivälistä alkaen. Walkers-toiminnan ytimessä on nuorten ja turvallisten aikuisten kohtaaminen. 
 
Walkers-toiminta starttaa Leppävirralla 15.9. Ainakin aluksi liikutaan kahdesti viikossa nuorten suosimissa paikoissa, yhden kerran päiväsaikaan ja toisen kerran illalla. Syyskauden tavoitteena on toiminnan ja mukana olevien aikuisten tutuksi tekeminen nuorille eri puolilla Leppävirran aluetta.   
 
– Odotamme toiminnan aloitusta into piukeena, on hienoa päästä kohtaamaan uusia nuoria. Haluamme laajentaa toimintaa myös taajaman ulkopuolelle, jotta nuorisotyö tavoittaisi tasavertaisesti aiempaa useampia nuoria. Suunnitteilla on kulkea nuorten luokse muun muassa Walkers-skootterilla, nuoriso-ohjaaja ja Walkers-toimintavastaava Marko Räsänen kertoo.  
 
Leppävirran kunta haluaa strategiansa mukaisesti panostaa kaikenikäisten kuntalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen, sekä tarjota hyvää elämänlaatua. Kunnan Nuorten palvelut tekevät arvokasta, monipuolista ja ihmisläheistä työtä nuorten hyvinvoinnin eteen, joten Walkers-toiminta on erinomainen lisä nuorten kohtaamiseen. 

Nuoria kohdataan Walkers-toiminnassa useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea, lähimpänä Varkaudessa ja Savonlinnassa.  Kaikki nuoret ovat tervetulleita mukaan, ja aikuiset kohtaavat heitä hyvällä ja reilulla asenteella. Tarvittaessa nuorille tarjotaan syvällisempää tukea ja ohjausta elämäntilanteeseensa.  

– Walkers-toiminta on viime vuosien aikana osoittanut toimivuutensa Itä-Suomen alueella, joten en epäile hetkeäkään, etteikö toiminnan avulla pystyttäisi lisäämään turvallisten aikuisten määrää nuorten arjessa myös Leppävirralla, Walkers-koordinaattori Miikka Kortelainen sanoo.  

Toimintaan tarvitaan mukaan lisää täysi-ikäisiä vapaaehtoistyöntekijöitä. Kaikki vapaaehtoistyöntekijät koulutetaan tehtäväänsä, ja koulutus järjestetään Leppävirralla 14.9. Lisätietoja voi kysyä ja koulutukseen hakea mukaan olemalla yhteydessä Marko Räsäseen.  

Walkers-toiminta alkaa Leppävirralla 15.9.2023 klo 17.

Lisätietoja:  

Marko Räsänen, nuoriso-ohjaaja ja Walkers-toimintavastaava, Leppävirran kunta, 040 566 4630, marko.rasanen@leppavirta.fi 
 
Minna Lahtela, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava, Aseman Lapset ry, +358 40 777 8683, minna.lahtela@asemanlapset.fi 

Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Aseman Lapset ry toimii valtakunnallisena taustayhteisönä kaikille Walkerseille. Walkers-toimintaa toteuttavat yhteistoimintasopimuksen allekirjoittaneet taustayhteisöt eli kunnat, kaupungit, seurakunnat tai yhdistykset. Toiminta täydentää paikallista nuorisotyötä ja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.   

Aseman Lapset ry:n perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Järjestö ylläpitää Helsingin keskustassa sijaitsevaa Walkers Helsinkiä, pääkaupunkiseudulla toimivaa Walkers-bussia sekä muualla Suomessa operoivia viittä Walkers-autoa. 

www.asemanlapset.fi  www.walkers.fi