Vuoden yritys 2022 Sareni Oy

Kuvake Leppävirran vuoden yrittäjä Sareni Oy

Leppävirran Vuoden Yritys ja yrittäjät -palkinnon saajaksi Sareni Oy:n Susanna ja Henri Nissinen

Yli 1000 tehtyä kattoa, yli 10 vuoden kokemus sekä koulutettu ja sitoutunut henkilöstö. Vuoden Yritys ja yrittäjät –palkinto on myönnetty tänä vuonna ansaitusti Sareni Oy:n Susanna ja Henri Nissiselle. Laatuun ja vastuullisuuteen panostava Sareni tarjoaa kattoremonttien lisäksi aurinkoenergiajärjestelmiä kotiin ja mökille, teräshallien pystytyksiä, ulkoverhouksia, asbestipurkutöitä sekä omassa verstaassa valmistuvia rakennuspeltituotteita.

Henri Nissinen on maatilan poika, joka on pienestä pitäen tottunut kovaan työntekoon. Jo ammattikoululaisena hän perusti toiminimen ja teki sen puitteissa monenlaista työtä automaalarina, korjaajana ja lomittajana. Kaikenlaiset konehommat tulivat myös tutuiksi. Susanna Nissinen opiskeli ja työskenteli taloushallinnon töissä jo vanhempiensa yrityksessä.

”Pidemmän aikaa oli ollut halu yhdistää voimat ja perustaa sellainen yritys, jossa kummankin taidot saataisiin käyttöön. 13 vuotta sitten tuli tilaisuus ostaa lopettaneen rakennusliikkeen kalusto ja sen mukana saimme myös hyviä työntekijöitä. Ensin aloitettiin toiminimellä, mutta homman nopeasti kasvaessa perustimme Sareni Oy:n vuonna 2010. Ideoita ja innostusta yrittää on riittänyt. Jos jokin homma ei onnistu, aina löytyy jotain muuta, mitä voi vielä kehittää ja kasvattaa liiketoimintaa”, Susanna Nissinen muistelee.

Ensimmäiset vuodet Sarenilla tehtiin lujasti töitä ja pidettiin kulut tiukasti kurissa. Kalusto ei ollut uutta, mutta se oli tarkoitukseen sopivaa. Palkkaa nostettiin niukasti ja lähes kaikki tulorahoitus käytettiin yrityksen kehittämiseen. Talouden taantuma oli väistymässä ja töitä riitti niin paljon, että vuonna 2011 Sareni työllisti jo 12 työntekijää.

”Yrittäjyys on jatkuvaa oppimista.  Missään koulussa ei opeteta kaikkia niitä tilanteita, mitä kasvavan yrityksen pyörittämisessä tulee vastaan. Olemme aina ymmärtäneet sen, että itse emme osaa kaikkea, eikä tarvitsekaan osata. Olemmekin löytäneet hyvät yhteistyökumppanit aina tilitoimistosta tavarantoimittajiin, työntekijöitä unohtamatta. Siitä suuri kiitos heille!”, Henri Nissinen kiittelee.

Sareni Oy pyydetään apuun myös erikoisemmissa ja aluksi haastaviltakin tuntuvissa tilanteissa. Eräs taloyhtiö oli pahoissa vaikeuksissa ja osakkaat eivät voineet enää asua kosteusvaurioisessa talossa. Talo oli suojelukohde, eikä korjaukseen saatu tarjousta yhdeltäkään toimijalta. Koska tarjousta ei saatu, ei pankitkaan antaneet rahoitusta taloyhtiölle. Sarenin Henri pyydettiin taloyhtiön kokoukseen ja hänelle annettiin kaksi päivää aikaa perehtyä kohteeseen.

”Vaurioihin perehdyttiin purkamalla rakenteita. Ainoa ehjä asia, eli katto, olisi purettava, jotta kaikki pilaantuneet rakenteet saataisiin korjattua. Katon purkaminen herätti kokouksessa suurta vastustusta. Aikaisemmin oli tehty kallis suunnitelma, jossa talo korjataan tuntityönä kattoa purkamatta.  Asiakas kuitenkin luotti meihin. Remontti sujui niin kuin olimme suunnitelleet ja lopputulos oli hyvä. Talo saatiin kuntoon ja asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa. Tämä urakka toi meille paljon positiivista palautetta, sekä kokemusta haastavasta remontista.  Sana kiiri hyvin onnistuneesta urakasta ja sitä myötä saimme lisää työtä, Henri kertoo. 

Leppävirta on Nissisten mielestä yrittäjäystävällinen kunta. Sarenin toiminnan kannalta Leppävirta on myös  sijainniltaan täydellinen, koska he tekevät remontteja sadan kilometrin säteellä kunnasta. Vapaa-ajanviettomahdollisuuksia on jokaiseen makuun ja kaunis luonto sekä vesistöt saavat kiireisen ja stressaantuneenkin yrittäjän rentoutumaan.

Yrittäjyyden parhaat puolet tulevat Nissisten mielestä esiin aina kun saa haastaa itsensä, ottaa riskejä ja onnistua, oppia virheistä ja tietenkin silloin, kun saadaan yhdessä työntekijöiden kanssa projektit onnistuneesti maaliin. Onnistunut remontti ja tyytyväisen asiakkaan antama palaute kannustavat sekä asentajia, että yrittäjiä tekemään parhaansa. Susanna ja Henri ovat maailmantilanteesta huolimatta optimistisia, vaikka muuttuvat tilanteet vaativat nopeaa reagointia. Sarenilla haluaan pitää yllä tekemisen meininkiä, kehittyä yrityksenä ja erityisesti pitää huolta omista työntekijöistä.

”Kilpailu kattoalalla on kovaa ja itsenäisenä pienehkönä perheyrityksenä joudumme jatkuvasti taistelemaan tilasta suurten valtakunnallisten toimijoiden kanssa. Noin parikymmentä henkilöä työllistävänä tunnemme jokaisen työntekijämme, ja haluamme tarjota heille työpaikan, jossa on hyvä olla. Uskomme, että panostamalla laatuun ja hyvään asiakaspalveluun työtä riittää tehtäväksi”, Susanna ja Henri toteavat.

Leppävirran Yrittäjät ry ja Leppävirran kunta kiittävät ja onnittelevat Sarenin yrittäjiä Susanna ja Henri Nissistä erinomaisesta yrittäjyydestä sekä menestyksellisestä liiketoiminnasta. Palkitseminen tapahtuu perjantaina 28.10.2022 järjestettävässä kutsuvierastilaisuudessa. Vuoden Yrityksen nimeäminen on Leppävirran Yrittäjät ry:n ja Leppävirran kunnan tunnustuksenosoitus paikkakunnalla toimivalle menestyneelle yritykselle. 

Lisätiedot

Leppävirran Yrittäjät ry                                                                       
Puheenjohtaja Hannu Raatikainen                                                    
puh. 0400 272 750                                                                          
hannu.raatikainen(at)hanx.fi                                                                                                                                                            

Leppävirran kunta
Elinkeinoasiamies Antti Tulila
puh. 044 750 7023
antti.tulila(at)leppavirta.fi