Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

27.7.2023 Joroisten musiikkipäivät: Kuningas, saarnamies ja talonpoika (Mika Kares)

27.7.2023 @ 19:00

Huom! Konsertin ajankohta on vaihtunut. Päiväyksellä 23.7. ostetut liput käyvät konserttiin sellaisenaan. Katso lisäohjeet osoitteesta joroinenmusicfestival.fi.

Mika Kares on Eurajoelta kotoisin oleva suomalainen oopperalaulaja. Hän on tällä hetkellä yksi maailman menestyksekkäimmistä oopperalaulajista ja Suomen johtava mieslaulaja. Hän on esiintynyt maailman parhaissa oopperataloissa. Näistä mainittakoon Baijerin, Berliinin ja Wienin valtionoopperat, Lontoon Royal Opera House, Milanon Teatro alla Scala ja Pariisin ooppera. Tänä kesänä häntä kuullaan Savonlinnan oopperajuhlilla Sarastron roolissa Mozartin oopperassa Taikahuilu. Kares tekee historiaa esiintyessään Bayreuthin musiikkijuhlilla Hagenin (Götterdämmerung/Wagner) roolissa heinäkuussa 2023. Kares on kautta aikojen ensimmäinen suomalainen, joka esiintyy Bayreuthin musiikkijuhlilla tässä roolissa.

Kares on tunnettu äänensä kauneudesta, joustavuudesta ja iskuvoimasta sekä karismaattisesta lavaolemuksesta. Suurimmat menestykset Kares on saavuttanut erityisesti Richard Wagnerin ja Giuseppe Verdin oopperoiden roolitulkinnoista.

Wagneria ja Verdiä kuullaan myös Joroisten Musiikkipäivillä Leppävirran kirkon konsertissa, kun Kares heittäytyy kuninkaallisiin rooleihin oopperoista Tristan ja Isolde ja Don Carlos. Myös Joonas Kokkosen Viimeisistä kiusauksista kuullaan näyte. Konsertti huipentuu jykeviin tulkintoihin Toivo Kuulan Eteläpohjalaisista kansanlauluista, kuten Niin kauan minä tramppaan, Tuuli se taivutta koivun larvan ja Luullahan jotta on lysti olla. Tämä konsertti on Kareksen ainoa soolokonsertti Suomessa kesällä 2023.

Pianisti Tuukka Vähätalo on vuosien varrella esiintynyt monipuolisesti lied- ja kamarimuusikkona mm. monilla festivaaleilla. Vuonna 2012 hän sijoittui 3. sijalle valtakunnallisessa Leevi Madetoja -pianokilpailussa ja vuonna 2013 toiselle sijalle alueellisessa Pianoaura-kilpailussa. Syksyllä 2016 Vähätalo teki pianisti Pasi Helinin kanssa Yleisradiolle kantanauhan Mikko Heiniön säveltämästä teoksesta ”April Evenings for Black Twins”, jonka he olivat aiemmin kantaesittäneet.

Monipuolinen urkutaiteilija Ilpo Laspas konsertoi ahkerasti solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Myös Laspas on menestynyt kilpailuissa. Hän on saanut mm. Pro Musica Säätiön stipendin 2014. Hän on levyttänyt mm. Aimo Känkäsen urkumusiikkia Lahden Ristinkirkossa 2015 ja äänittänyt Bachin cembalomusiikkia Ylen kantanauhalle. Hän on sovittanut italialaista ja espanjalaista vanhaa musiikkia sekä esittänyt sitä cembalistina.

Konsertissa kuullaan myös piano- ja urkusooloja, mm. rakastettu Toivo Kuulan Lampaanpolska ja otteita Wagnerin oopperoista. Konsertti järjestetään komeassa Leppävirran kirkossa, jossa on paikkakartta. Lippu.fi -verkkokaupassa paikat valitaan ostohetkellä yksittäin paikkakartalta, mutta lippuun tulostuu vain penkin numero. Ennen konserttia istumapaikka valitaan kyseiseltä penkiltä vapaasti. Lippuja voi ostaa myös tapahtuman ovelta tai festivaalitoimistosta (Mutalantie 2, Joroinen), joka on avoinna 3.-21.7. klo 10 – 14 ja 24.-28.7. klo 10 – 12.

Tiedot

Päivämäärä:
27.7.2023
Aika:
19:00
Kotisivu:
https://joroinenmusicfestival.fi/tapahtumakalenteri/kuningas-saarnamies-ja-talonpoika/

Tapahtumapaikka

Leppävirran kirkko
Kirkkokaari 1
Leppävirta, 79100
+ Google Map
Phone
040 1763555
Tapahtumapaikan www-sivu