Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

27.4.2024 Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet Leppävirralla

27.4.2024 @ 00:00

Veteraanipäivän mainos

Juhlistamme Kansallista veteraanipäivää lauantaina 27.4. kunniakäynneillä ja seppeleenlaskuilla kirkonkylän, Kotalahden, Näädänmaan, Paukarlahden ja Saahkarlahden sankarihautausmailla. Kahvitilaisuus on kirkonkylällä. Tilaisuuksiin ovat kaikki tervetulleita.

9.00 Kunniakäynnit ja seppeleenlaskut sankarihautausmailla Näädänmaa, Sarkamäki-Saahkarlahti

10.00 Kunniakäynti ja seppeleenlasku Kotalahden sankarihautausmaalla

12.00 Kunniakäynti ja seppeleenlaskut kirkonkylän sankarihautausmaalla. Kirkkoherran puhe.

12.30 (noin) Ohjelmallinen kahvitilaisuus kunnantalon valtuustosalissa, Savonkatu 39.

Sorsakosken soittokunta esittää Robert Kajanus: Hymni, Taneli Kuusisto: Suomalainen rukous.

Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme 

Tämä vuoden teemana on ”Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme.” Kansallisen veteraanipäivän keskeisenä tavoitteena on veteraanien perinnön siirtäminen seuraaville sukupolville. Tämä tavoite toivotaan tuotavan esille eri yhteyksissä päivän viettoa valmisteltaessa. Järjestettävillä tilaisuuksilla ja kaikella näihin liittyvällä näkyvyydellä osoitetaan kunnioitusta viime sotiemme veteraaneille, sotien sukupolvelle ja heidän läheisilleen.

Leppävirran kouluilla kansallista veteraanipäivää juhlistetaan perjantaina 26.4. seuraavasti:

  • Kivelässä päivä huomioidaan luokissa aamulla tapahtuvalla päivänavauksella, jossa käsitellään aihetta. Kukin opettaja ja luokka saa materiaalin, jonka avulla käydään asiaa läpi. Opettajat huomioivat soveltuvin osin päivän oppitunneilla, miten kansallista veteraanipäivää käsitellään oppitunneilla.
  • Kurjalan koululla huomioidaan veteraanipäivä liputuksella ja keskustelemalla asiasta luokissa tai koko koulun kanssa yhdessä.
  • Konnuslahdessa vietetään yhteinen aamunavaus tällä teemalla.
  • Leppäkertun koululla opettajan alustus aiheeseen, katsotaan ikätasoon sopiva video, lauletaan veteraanin iltahuuto.
  • Oravikosken koululla teema huomioidaan luokkakohtaisissa päivänavauksissa.

 

Etäosallistuminen:

Jos osallistuminen yhteisiin tilaisuuksiin ei ole mahdollista, maakunnallinen kansallisen veteraanipäivän juhla välitetään Kuopiosta verkossa klo 13 alkaen:

https://www.kuopio.fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/kulttuuri-kuopio/ajankohtaiset-kulttuuritapahtumat-ja-kurssit/kansallinen-veteraanipaiva/

 

Leppävirran veteraaniperinnetyöryhmä valmisteli yhteistyössä SAKKY-oppilaitoksen kanssa multimediaesityksen. Veteraanisukupolvi-esitys on kunnianosoitus Suomea turvanneelle ja rakentaneelle sukupolvelle. Esitys kertoo leppävirtalaisten työstä ja elämästä sotarintamalla ja sen takana sekä siirtokarjalaisten evakkotiestä uusille asuinsijoille. Esitykseen voi tutustua tällä sivulla: https://www.youtube.com/watch?v=nAS3D68eaQg&feature=youtu.be

 

Lisätietoja:

Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja
Ann-Mari Karvinen
ann-mari.karvinen(at)leppavirta.fi

Tiedot

Päivämäärä:
27.4.2024
Aika:
00:00