Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

10.6.-9.8.2024 Veteraanisukupolvi valokuvanäyttely

10.6.2024 @ 08:00 - 9.8.2024 @ 15:00

Vapaa pääsy
Kuvassa on teksti Leppävirralla tapahtuu valkoisella pohjalla ja vihreillä kehyksillä, sekä koristeena valkoista aaltokuviota vihreällä pohjalla.

Teemalla ”Veteraanisukupolvi” koottu valokuvanäyttely on kunnianosoitus ja kiitos sotiemme 1939- 1945 veteraaneille sekä koko veteraanisukupolvelle niistä uhrauksista ja siitä työstä mitä he tekivät Suomen itsenäisyyden puolesta. Veteraanisukupolvi rakensi itsenäisen hyvinvointiyhteiskunnan. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna kunnantalon aukioloaikoina ma-pe klo 8-15. Näyttelytilaan on esteetön pääsy.

 

Näyttelyssä on esillä noin sata valokuvaa

Valokuvanäyttely esittää veteraanisukupolven elämää ennen sotia ja sotien aikana. Kuvia on Leppävirralta ja sotatoimialueilta. Näyttely antaa myös lyhyen katsauksen sotahistoriaan karttapiirroksin ja tekstein leppävirtalaisten veteraanien sotatiestä.
Näyttely jakaantuu ajallisesti seuraaviin osiin: Ennen sotia, Talvisota, Jatkosota, Mannerheim- ristin ritari, Lottatoiminta, Kotirintama, Evakkotaival, Siirtoväki, Sankarivainajien muistotaulut (Pro-Patria).

Valokuvat on saatu kerättyä yksityisiltä Leppävirran kunnan alueelta sekä SA- kuva-arkistosta. Näyttelyn tavoitteena on veteraaniperinteen siirtäminen nuorille sukupolville sekä lisätä erityisesti nuorison tietoisuutta veteraanisukupolven sankaruudesta ja uhrivalmiudesta sekä hyvinvointiyhteiskunnan luomisesta.

 

Valokuvanäyttelyn lisäksi Leppävirran kirjaston kotiseutukokoelmassa voi syventyä tarkemmin veteraanien, lottien ja siirtokarjalaisten haastatteluihin sekä muistelmiin. Veteraanihaastattelut

Leppävirran veteraaniperinnetyöryhmä valmisteli yhteistyössä SAKKY-oppilaitoksen kanssa multimediaesityksen. Veteraanisukupolvi-esitys on kunnianosoitus Suomea turvanneelle ja rakentaneelle sukupolvelle. Esitys kertoo leppävirtalaisten työstä ja elämästä sotarintamalla ja sen takana sekä siirtokarjalaisten evakkotiestä uusille asuinsijoille. Esitykseen voi tutustua tällä sivulla: https://www.youtube.com/watch?v=nAS3D68eaQg&feature=youtu.be

HUOM! Kunnantalon vieressä sijaitsevat sekä Leppävirran kotiseutumuseo että Leppävirran kirkko.
Molemmat käyntikohteet ovat avoinna 10.6.-10.8. klo 12-16 ja niihin on vapaa pääsy.

Tiedot

Alkaa:
10.6.2024 @ 08:00
Loppuu:
9.8.2024 @ 15:00
Hinta:
Vapaa pääsy

Tapahtumapaikka

Leppävirran kunnantalo
Savonkatu 39
Leppävirta, Suomi
+ Google Map