Leppävirtalainen Nälkäviulu Oy mukana valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjä -kilpailun finaalissa

Suomen Uusyrityskeskukset ry palkitsee vuosittain valtakunnallisen Vuoden Uusyrittäjän. Tänä vuonna kilpailussa mukana on leppävirtalainen metsänhoidon palveluja tarjoava Nälkäviulu Oy.

Raadin valitseman Vuoden Uusyrittäjän lisäksi palkitaan yleisön suosikki avoimella äänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää netissä 26.9.-9.10.2023. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Oma Säästöpankki, ja toisena yhteistyökumppanina toimii Patentti- ja rekisterihallitus.

Vuoden Uusyrittäjä -kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksensä Uusyrityskeskuksen avustuksella, ja joiden yritystoiminta on ollut menestyksekästä. Raati valitsee yhden palkittavan ja yleisö oman suosikkinsa. Raadin valitsema Vuoden Uusyrittäjä saa 5 000 euron ja yleisön suosikki 2 500 euron rahapalkinnon.

Vuoden 2023 finalistit ovat: 

Nälkäviulu Oy, Anssi Nykänen ja Antti Ojala, Leppävirta

Nälkäviulu urakoi metsänhoidon palveluja – raivausta, terveyslannoitusta ja metsänviljelyä – UPM Metsälle sekä yksityisille metsänomistajille UPM Metsän edustajina.

Ehot Oy, Ville Rouhiainen, Tommi Mustonen ja Matti Kortelainen, Mikkeli

Yrityksellä on 6-paikkainen erityisen huolenpidon pysäytysyksikkö erittäin haastavassa tilanteessa oleville huostaanotetuille lapsille sekä 7-paikkainen vaativan tason pitkäaikaisen asumisen yksikkö vastaaville asiakkaille. Samassa kiinteistössä on lisäksi kaksi itsenäistymisasuntoa.

Huoltoasema Behm Oy, Miia Behm ja Joni Behm, Kerimäki

Huoltoasemalla on perinteiset kahvila-, autonpesu- ja Veikkauspalvelut sekä ST1:n polttoaineet. Asemalta löytyy myös pienkonekorjaamo, joka huoltaa, korjaa ja myy mm. perämoottoreita, sähköpyöriä ja moottorikelkkoja.

KX-Treeshears Oy, Kimmo Tossavainen, Äänekoski

Yritys tarjoaa kansainvälisille markkinoille kilpailukykyisen, hyvillä käyttöominaisuuksilla varustetun energiapuukouran, jonka elinkaarta on saatu pidennettyä patentoidun moduulirakenteen ansiosta.

Uniaika Oy, Sari Kapanen, Kuopio

Uniaika tarjoaa matalan kynnyksen palveluina uniongelmien ja väsymyksen hoitoa etäpalveluiden avulla ympäri Suomen. Uniajalla on myös verkkokauppa uniapneahoidon cpap-laitteille ja hoitotarvikkeille.

Wellmedic Oy Ab, Marta Backlund, Mustasaari

Wellmedic tarjoaa laadukasta paikallista terveydenhoitoa lähellä asiakasta.