Leppävirran Vuoden liikuttajaksi 2023 Mervi Laatikainen

(Mervi Laatikainen kuvassa keskellä, kuva: Jari Turunen)

Leppävirran kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti nimetä Leppävirran Vuoden 2023 liikuttajaksi Mervi Laatikaisen. Fysioterapeutti Mervi Laatikainen on toiminut aktiivisena liikkujana ja liikuttajana jo pitkään Leppävirralla. Sekä ammattinsa puolesta että aktiivisen vapaaehtoistoiminnan kautta hän on saanut ihmiset osallisiksi liikunnan ilosta. Lapsena ja nuorena Mervi Laatikainen kertoo harrastaneensa hiihtoa. Lentopalloa tuli pelattua kolme vuosikymmentä sarjatasolla, lisäksi soutu on yksi hänen lajeista. Sulkavan Soudussa Mervi on ollut jopa 31 vuotta mukana kilpatasolla, siitä hänet on palkittu Suursoutuneuvoksen arvonimellä.

Ammatissaan, valmistuttuaan ensin kuntohoitajaksi ja myöhemmin fysioterapeutiksi, hän on toteuttanut näkemystä: ”Passiivinen hoito on loppu. Ihmisille pitää antaa tietoa ja ohjausta siitä, kuinka voi pitää itsensä kunnossa ja hyvinvoivana”.

Mervi Laatikainen muistelee kahta esimerkkiä ohjaamistaan ryhmistä. Maatalousyrittäjien ohjattu liikuntaryhmä aloitti vuosia sitten fyysisesti ja henkisesti rankan uran työterveysryhmänä, mutta muodostui osallistujilleen myös sosiaalisesti tärkeäksi kohtaamisen paikaksi. Vauvauintiryhmiin Vesileppikseen tultiin koko Savon alueelta ja perheille jäi tapaamisista myös valokuvaajan ottamia vedenalaisia tuokiokuvia muistoksi. 

Mervi Laatikaisen monialainen ja monipuolinen liikunnallisuuden valikoima on sisältänyt edellä mainittujen lisäksi mm. vesijumppaa, fysiokimppaa, pilatesta, fysiopilatesta ja hyvin erilaisille ryhmille ja asiakkaille ohjattua liikuntaa. ”Ihmisiä pitäisi rohkaista liikkumaan, etenkin vanhemmalla iällä”. Tätä Leppävirran vuoden liikuttaja 2023 toteuttaa esimerkillisesti sekä ammattinsa että vapaaehtoisaktiivisuutensa kautta.

Paljon onnea Mervi Laatikainen!

Lisätietoja:

Ann-Mari Karvinen

kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja

ann-mari.karvinen(at)leppavirta.fi