Leppävirran kunta tiivistää entisestään yhteistyötä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa

Piirros harrastavista lapsista

Leppävirran kunta on ollut mukana Harrastamisen Suomen mallin toteuttamisessa pilottikaudesta 2021 asti. Harrastamisen Suomen malli on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jonka tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Hanke on toteutettu tähän asti Nuorten palveluiden koordinoimana.

Lukuvuodelle 2024–2025 on sovittu, että teemme yhteisen hakemuksen rahoituksesta Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa. Leppävirran kunta on tehnyt tiivistä yhteistyötä Verson kanssa lastenkulttuurin palveluissa. Nyt tätä yhteistyötä halutaan laajentaa Harrastamisen Suomen mallin osalta. Lastenkulttuurikeskus Verso on Varkauden kaupungin alaisuudessa toimiva, kuntien muodostama verkostomuotoinen lastenkulttuurikeskus. Lastenkulttuurikeskus Verso on tarjonnut aikaisemmin Harrastamisen Suomen mallin toimintaa Varkaudessa, Rantasalmella ja Joroisissa. Tämän uudistuksen avulla halutaan tarjota Leppävirran kunnan lapsille entistä monipuolisempia harrastusmahdollisuuksia.

Harrastamisen Suomen mallin avulla lapsille ja nuorille tarjotaan heidän toiveisiinsa pohjautuvia, mielenkiintoisia ja innostavia harrastuksia. Harrastuskokonaisuudet toteutetaan lasten ja nuorten kuulemiseen pohjautuen ja koulukohtaisesti vaihdellen. Sisältöinä voi olla muun muassa visuaaliset ja esittävät taiteet, parkour, eläimet ja luonto sekä erilaiset luovan ilmaisun ja monipuolisen liikunnan kokonaisuudet, joissa pääsee koululaisten toiveiden mukaisesti kokeilemaan uusia lajeja. Tavoitteena on luoda onnistumisen elämyksiä ja iloista arkea, jotta jokaiselle löytyisi se ”mun juttu”.

Hankkeeseen sisältyy etsivä harrastustoiminta, jonka avulla pyritään löytämään harrastus erityisesti niille, joilla sellaista ei vielä ole.

Harrastukset alkavat syyskuussa 2024 ja toteutuvat säännöllisesti viikoittain toukokuun loppupuolelle 2025 saakka, loma-ajat pois lukien. Harrastuksiin ilmoittautumisten alkamisesta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja:

Inka Luostarinen, nuoriso- ja hyvinvointikoordinaattori
inka.luostarinen@leppavirta.fi, 044 790 6092
Leppävirran kunta

Taavi Julkunen, harrastuskoordinaattori
taavi.julkunen@varkaus.fi, 041 731 9287
Lastenkulttuurikeskus Verso