Leppävirran kunta on mukana Mieliteko-ohjelmassa

Kuvassa on teksti mieliteko

Leppävirran kunta on mukana kymmenvuotisessa Mieliteko-ohjelmassa, jonka tavoite on lisätä mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia sekä vähentää päihteiden käyttöä Pohjois-Savossa vuosina 2021–2030. Ohjelman perustamisen taustalla on Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) sairastavuusindeksi (nykyisin Kansallinen terveysindeksi), jonka mukaan Pohjois-Savo on maamme sairain maakunta.

Lokakuussa 2023 alkanut toinen hankekausi rakentuu kahden ryhmähankkeen ympärille, jotka pyrkivät edistämään mielen hyvinvointia työhyvinvoinnin ja osallisuuden näkökulmista. Työ ja mielen hyvinvointi – Mieliteko 2.0 -ryhmähankkeen päätoteuttaja on Kuopion kaupunki ja osatoteuttajia Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Humanistinen ammattikorkeakoulu. Yhdessä osallisiksi – Mieliteko 2.0 -ryhmähankkeen päätoteuttaja on Savonia-ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajia Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Kuopion kaupunki.

Euroopan Unionin osarahoittamiin (ESR+) ryhmähankkeisiin ovat sitoutuneet Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Siilinjärvi, Suonenjoki, Varkaus, Vesanto ja Vieremä.

Lue lisää: mielitekomedia.fi