Koulutyö alkoi torstaina 10.8.2023

– Kivelän koulussa ja Leppävirran lukiossa klo 8.00
– Konnuslahden koulussa klo 9.00
– Kurjalan koulussa klo 9.15
– Leppäkertun koulussa klo 8.50
– Oravikosken koulussa klo 9.00
– Timolan koulussa klo 9.00


Aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään ensimmäisestä koulupäivästä alkaen.

Leppäkertun aamu-ja iltapäivätoiminta klo 6.30-17.00, puhelin 040 8270 816
Oravikosken iltapäivätoiminta koulutyön päätyttyä – 17.00, puhelin 040 8202 552

Koulukuljetukset

Koulukuljetus järjestetään ensimmäisestä koulupäivästä alkaen.


Joukkoliikenne Kuopion ja Varkauden suunnasta

Yläkoulun 7 luokan oppilaat saavat ensimmäisenä koulupäivänä koulusta matkakortin joukkoliikenteen bussiin. Matkakortit käy OnniBusFlex vuoroihin, jotka ajavat Leppävirran koulupäivien mukaan.
Varkaudesta OnniBusFlex vuoro lähtee klo 7.10, Timolassa n. klo 7.20. Varkauteen klo 14.10 ja 16.10
Kuopiosta OnniBusFlex vuoro lähtee klo 6.40, Paukarlahdessa n. klo 7.05. Kuopioon klo 14.10 ja 15.40


Tilausliikenne Sorsakoski, Soisalon saari ja muut alueet

Sorsakoskelta koulubussit kulkevat saman aikataulun mukaan kuin aiemminkin. Oppilaan tiedot löytyvät kuljettajan mobiilista Sansian reitittämänä siihen bussiin, joka lähtee heti koulun päätyttyä, erillistä matkakorttia ei tarvita. Sorsakosken bussien pysäkki on Tokmannin pihassa, ajaa Leppäkertun koulun kautta.

Kurjalan ja Valkeamäen suunnan bussit entisen reitin ja aikataulun mukaan.
Soinilansalmelta Näädänmaan ja vt 23 kautta Riihirannalle kulkevan bussin osalta muutos reitissä (Moninmäen osuus jää pois).
Bussien aikataulut löytyvät Leppävirran kunnan nettisivuilta Asuminen ja ympäristö/Liikenne/Joukkoliikenne. Bussien pysäkki on Suomalanpurontiellä Kivelän koulun vieressä. Riihirannan suunnalta tuleva bussi ajaa Leppäkertun koulun kautta.

Sansia Oy hoitaa koulukuljetusten reitittämisen ja aikataulutuksen myös taksien osalta kunnan toimittamien kuljetusaineistojen pohjalta. Kunta tekee päätöksen siitä, kenellä on oikeus koulukuljetukseen ja sen mistä oppilas haetaan koulukyytiin.

Sansia lähettää huoltajille ohjeen tunnuksen tekemiseen kouluun.fi järjestelmään. Lukuvuoden ensimmäisen viikon nouto-ajat näkyvät kouluun.fi sovelluksessa ja lähetetään myös yhdelle huoltajalle tekstiviestinä koulujen alkamisviikolla. Mikäli hakuajan kohdalla on kysymysmerkki, tarkoittaa se sitä, että hakuaika on linja-auton aikataulun mukainen. Aiemmin käyttöön otetut käyttöoikeuskoodit ovat voimassa edelleen.

Jos oppilas on sairaana tai ei muusta syystä tarvitse kyytiä, ilmoittaa huoltaja tästä kouluun.fi-sivun kautta heti kun poissaolo on tiedossa. Palvelu on käytössä ympäri vuorokauden. Näin reitti on aina ajan tasalla eli kuljettaja tietää, ketkä oppilaista ovat lähdössä kyytiin. Huoltajat näkevät palvelussa myös noutoajat ja noutopaikan.
Mikäli oppilas ei käytä koulukuljetusta ollenkaan, peruminen on ilmoitettava koulutoimistoon puh 044 7975 411 tai Sansian asiakaspalveluun 044 718 3240.


Näin rekisteröidyt Sansian Kouluun.fi-palveluun

Oppilaskohtaisen käyttöoikeuskoodin koulukuljetusjärjestelmään huoltajat voivat pyytää asiakaspalvelusta puhelimitse tai sähköpostilla yhdelle huoltajalle. Jos haluatte palvelun käyttöoikeuden myös toiselle huoltajalle, voitte pyytää niitä asiakaspalvelusta. Kouluun.fi-palvelun käytön aloittaminen vaatii rekisteröitymisen ja vahvan tunnistautumisen esimerkiksi pankkitunnuksilla. Alla ovat tarkemmat ohjeet kyyteihin liittyvien poissaolojen sähköisestä ilmoittamisesta.

Kouluun.fi-järjestelmän käyttöohjeet: www.sansia.fi/liikenne/koulukuljetukset

Kyyteihin liittyvistä poissaolosta voi ilmoittaa myös sähköpostiviestillä koulukuljetukset@sansia.fi tai soittamalla koulukuljetusten asiakaspalveluun 044 718 3240.
Puhelinpäivystys vastaa numerossa 044 718 3240 koulupäivinä klo 7.00 – 10.00 ja 12.00-14.00 ma 7.8.2023 alkaen.

Tervetuloa kouluun!

LEPPÄVIRRAN KUNTA Koulutoimi