Kirjaston palvelut (#kesäsomettaja)

#kesäsomettaja

Hei! Oletko sinä käyttänyt kirjaston palveluita? Tiesitkö, että kirjasto tarjoaa palveluita myös kesäasukkaille? Nyt on aika tutustua!

Oletko käymässä mökillä Leppävirralla ja tarvitset jotain luettavaa? Ei hätää, sillä Leppävirran kirjasto palvelee myös teitä! Leppävirran kirjastosta myös kesäasukkaat voivat saada kirjastokortin ja käyttää kirjaston palveluja samalla tavalla kuin kunnan asukkaat. Ohessa lueteltu muutamia kirjaston palveluita joita kesäasukas saattaa tarvita:

– Netti: Eikö mökillä ole sähköjä tai nettiä? Kirjastossa pääset käyttämään tietokonetta vapaasti.

– Tulostus: Tarvitseeko sinun tulostaa jotain mutta mökiltä ei löydy tulostinta? Kirjastosta löytyy monitoimilaite jolla voit sekä kopioida että skannata.

– Kirjat: Eikö mökillä ole kirjoja? Älä turhaan raahaa kirjoja kotoa sillä kirjastosta voit lainata ne mökkireissun ajaksi.

Onko kirjasto liian kaukana tai haluaisitko vain viettää lomasi sohvalla makoillen? Kirjaston palvelut löytyy myös ihan käden ulottuvilta eli netistä! Ohessa lueteltu muutamia kirjaston tarjoamia digitaalisia palveluita:

– Finna: Pitäisikö sinun uusia lainasi mutta et jaksa lähteä kirjastoon? Finnassa voit esimerkiksi uusia lainasi, varata kirjoja tai vain tutkia kirjaston kokoelmia. Finnaan voi kirjautua kirjastokorttilla ja PIN-koodilla.

– ePress: ePress-sanomalehtipalvelussa on luettavissa yli 200 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä heti niiden ilmestyttyä. Palvelu on käytössä lehtisalin asiakaskoneella.

– Cineast: Myös elokuvien lainaamisesta on tehty helppoa! Kirjastolla on käytössä Cineast-elokuvapalvelu josta voit lainata elokuvia kirjastokortin ja PIN-koodin avulla. Voit myös ladata elokuvan lainausta varten ilmaisen sovelluksen sovelluskaupasta. Voit mennä suoraan lainaamaan tästä linkistä: www.cineast.fi/fi/library/356/selected

Kirjastosta löytyy myös palapeli jota saa kasata vaikka lainausreissun yhteydessä!

Kirjasto on auki ma-pe ja tarkemmat aukiolojat löytyy kirjaston nettisivuilta. Lehtisaliin pääsee jokaisena päivänä vuoden ympäri.

Lisätietoja osoitteesta https://leppavirta.finna.fi

Tervetuloa lainaamaan ja viihtymään!