Kansallisen veteraanipäivän juhlallisuudet Leppävirralla 27.4.

Juhlistamme Kansallista veteraanipäivää kunniakäynneillä ja seppeleenlaskuilla kirkonkylän, Kotalahden, Näädänmaan, Paukarlahden ja Saahkarlahden sankarihautausmailla. Kylien sankarihautausmailla seppeleenlaskut järjestetään seuraavasti: Kotalahti klo 8.30 ja muut kylät 9.00. Tilaisuuksiin ovat kaikki tervetulleita.

Kirkonkylän sankarihautausmaan seppeleenlasku klo 12.00, kahvitilaisuus kunnantalon valtuustosalissa seppeleenlaskun jälkeen. Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita.

Turun kaupunki järjestää vuoden 2023 kansallisen veteraanipäivän pääjuhlan Turun messukeskuksessa. Tilaisuus televisioidaan. Pääjuhlan teemana on ”Sotiemme opetukset – tulevaisuutemme turvaksi” – ”Lärdomar av våra krig – för vår framtida säkerhet”.
Vuonna 2023 kansallisen veteraanipäivän keskeisenä tavoitteena on veteraanien perinnön siirtäminen seuraaville sukupolville. Tämä tavoite toivotaan tuotavan esille eri yhteyksissä päivän viettoa valmisteltaessa. Järjestettävillä tilaisuuksilla ja kaikella näihin liittyvällä näkyvyydellä osoitetaan kunnioitusta viime sotiemme veteraaneille, sotien sukupolvelle ja heidän läheisilleen.

Kunnianosoitus veteraanisukupolvelle -multimediaesitys
Leppävirran veteraaniperinnetyöryhmä valmisteli yhteistyössä SAKKY-oppilaitoksen kanssa multimediaesityksen. Veteraanisukupolvi-esitys on kunnianosoitus Suomea turvanneelle ja rakentaneelle sukupolvelle. Esitys kertoo leppävirtalaisten työstä ja elämästä sotarintamalla ja sen takana sekä siirtokarjalaisten evakkotiestä uusille asuinsijoille. Esitykseen voi tutustua tästä linkistä aukeavalla sivulla.

Lisätietoja:
Ann-Mari Karvinen
kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja
ann-mari.karvinen@leppavirta.fi
044 797 5676