Kaikukorttikokeilu alkaa Leppävirralla 1.2.2024

Kuvassa on teksti Leppävirta tiedottaa

Alkavan Kaikukorttikokeilun tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kaikukorttitoiminnassa on mukana myös useita liikuntakohteita.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa.

Kaikukortteja voivat saada Kaikukortti-verkostoon kuuluvien kortinjakajatahojen asiakkaat, jotka ovat vähintään 16-vuotiaita ja tiukassa taloudellisessa rahatilanteessa eivätkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kansalaisopiston kurssipaikkoja.

Kaikukortti-toimintaan on lähtenyt hyvän tahdon eleenä laaja joukko toimijoita. Pohjois-Savon alueella on yli 40 kortinjakajaa ja yli 50 Kaikukorttikohdetta.

Kokeilu kestää vuoden 2024 loppuun ja sen jälkeen Kaikukorttitoiminnan jatkosta päätetään maakunnassa. Kokeilujakson jälkeen voi mukaan liittyä uusia kuntia, kortinjakajia ja korttikohteita. Pohjois-Savon alueen kunnista lähtee Kaikukorttikokeiluun mukaan Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus ja Vieremä.

Kaikukorttitoimintaa hallinnoi valtakunnallisesti Kulttuuria kaikille -palvelu. Kaikukortteja on tähän mennessä jaettu toiminnassa mukana olevilla alueilla noin 20000 kappaletta. Toiminta alkoi vuonna 2014 Espoon kaupungin alueella.

Lisää tietoa kaikukorttikokeilusta:

www.kuopio.fi/kaikukortti