Timolan koulu

Kuva Timolan koulusta

Timolantie 350
78480 TIMOLA

Koulunjohtaja Eero Holopainen

Puhelin: 040 7247 265
Sähköpostiosoite on muotoa: etunimi.sukunimi@leppavirta.fi

Tutustu Timolan koulun Pedanet-sivustoon

 

Uudet liikunta- ja leikkivälineet valittu Timolan koulun pihalle äänestyksellä

Leppävirran kunta toteutti helmikuussa kyselyn timolalaisille koulun uudesta lähiliikuntapaikasta. Vaihtoehtoja oli kuusi ja ne suunniteltiin oppilaita ja päiväkodin väkeä kuulemalla.

Äänestyksen tuloksena oli se, vaihtoehto 6 (kuva) sai eniten ääniä. Se valittiin jatkokehittelyyn.

Kunta on tehnyt hankintapäätökset välineistä ja ne toimitetaan tontille tällä viikolla.
Liikunta- ja leikkivälineet asennetaan pihalle vasta koulun kevätlukukauden päättymisen jälkeen, etteivät asennustyöt aiheuta vaaratilanteita.

Timolan koulun uudet liikunta- ja leikkivälineet

 

Osallistu Timolan koulun lähiliikuntapaikan suunnitteluun helmikuun aikana

Lähiliikuntapaikka Timolan koulun ja päiväkodin yhteydessä lisää kylän viihtyisyyttä ja liikuntapalveluja. Jo nyt koulun yhteydessä on erillinen liikuntasali ja hyvin varusteltu kuntosali. Näiden yhteyteen rakennetaan ulkoliikuntapaikka, joka palvelee koulun lisäksi myös Timolan kylän ja koko eteläisen Leppävirran kaiken ikäisiä asukkaita. Timolan koulun ja päiväkodin lähiliikuntapaikan rakentaminen toteutetaan lasten kuulemisen ja osallistavan suunnittelun menetelmiä hyödyntäen.

Koulun oppilaiden kuuleminen toteutettiin alkuvuodesta, jossa jokainen pääsi esittämään toiveensa pihasuunnitelmiin. Myös päiväkodin lapset osallistuivat suunnitteluun. Sen jälkeen oppilailta kerättiin vielä luokittain top 10-toivelistat. Näiden perusteella teknisen alan ammattilainen on tehnyt pihan varusteista vaihtoehtoisia suunnitelmia, joissa on huomioitu alueen koko ja välineiden tarvitsemat turvaetäisyydet, valaistus, valvonta jne. Kyläläisillä on mahdollisuus äänestää eri vaihtoehdoista 16.-28.2.2021