Holopainen ympäristötarkastajan ja Mattila valvontaeläinlääkärin virkaan

04.03.2019 klo 00:00

Leppävirran kunnan Keski-Savon ympäristötoimessa avoinna ollutta ympäristötarkastajan virkaa haki määräaikaan mennessä 38 henkilöä.

Ympäristötarkastajan virkaan valittiin hakijoiden ansiovertailun, haastattelun ja soveltuvuusarvioinnin pohjalta muodostetun kokonaisarvioinnin perusteella FM Niklas Holopainen.

Avoinna olleeseen valvontaeläinlääkärin virkaan tuli määräaikaan mennessä kaksi hakemusta.

Hakemuksissa esitetyn ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvion perusteella valvontaeläinlääkärin virkaan valittiin ELL Jan Mattila.

Ympäristötarkastajan tehtäviin kuuluvat ympäristösuojelulain mukaisten lupien, rekisteröinti- ja muiden ilmoitusten valmistelu, käsittely ja valvonta sekä lausuntojen (mukaan lukien kaavalausunnot) valmistelu. Tehtäviin kuuluvat myös ympäristönsuojelun ohjaus ja neuvonta kunnassa ja kunnan viranomaishallinnossa, jätehuollon valvontatehtävät sekä vesi- ja vesihuoltolain mukaiset lupa- ja valvontatehtävät. Polttonesteiden jakelun, varastoinnin ja korjaamo- ja purkamotoiminnan valvonta ovat osa tehtäväkenttää.

Ympäristötarkastajan ensisijainen toimipiste sijaitsee Varkaudessa, mutta virkaan sisältyy työtehtäviä myös muissa yhteistoiminta-alueen kunnissa.

Valvontaeläinlääkärin virkaan sisältyvät eläinsuojelun ja eläintautien epäilyn perusteella suoritettavat tehtävät ja määrätyt tarkastukset sekä näytteenotot. Lisäksi virkaan kuuluvat eläinsuojelun ja eläintautien säännöllisen valvonnan tarkastukset.

Keski-Savon ympäristölautakunta päätti valinnoista 28.2.2019.

Keski-Savon ympäristötoimi on viiden kunnan (Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus) muodostama ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alue. Se hoitaa terveysvalvonnan ja eläinlääkintähuollon viranomaistehtävien lisäksi myös ympäristönsuojelun viranomaistehtävät. Isäntäkuntana toimii Leppävirran kunta.

Julkaisija: Yleishallinto / Seija Heiskanen