Koronarokotukset Leppävirralla

25.10.2021 klo 00:00 | Jaa Facebookiin

Leppävirran terveysasema tiedottaa koronarokotuksista 22.10.2021

Yli 16-vuotiaat rokotettavat varaavat ajan sähköisestä ajanvarauksesta sivustolla www.kysteri.fi tai puhelimitse oman alueen hoitajalta klo 8:30-10:30 puh. 044 7171310 ja 044 7171320.

12- vuotta täyttäneet alle 16- vuotiaat voivat vanhempiensa allekirjoittamalla kirjallisella suostumuksella käydä Vesileppis Areenalla saamassa 1. rokoteannoksen. Vanhemmat varaavat ajan lapselleen sähköisesti tai puhelimitse.

Suomessa tarjotaan tällä hetkellä kolmansia koronarokoteannoksia henkilöille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt
Voimakkaan immuunipuutteisiksi katsotaan henkilöt, joilla on jokin seuraavista sairauksista tai tiloista:

Elinsiirto
Kantasolusiirto
Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
Immunosuppressiivinen syöpähoito
Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Kolmas koronarokoteannos voidaan antaa immuunipuutteiselle henkilölle, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta. Yhteydenotot oman alueen hoitajalle.

Maksuttoman influenssa rokotuksen (1956 tai sitä ennen syntyneet tai sairautensa vuoksi lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville) yhteydessä voidaan antaa 3. koronarokote, jos toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kk .

Rokotus tapahtuu ajanvarauksella Vesileppis Areenalla. Kun varaat aikaa sähköisesti huomioi, että rokotuspaikkoja Vesileppis Areenalla on neljä. Joten valitse itsellesi vastaanottajakohdasta rokotuspiste sekä sopivin kellonaika (se näyttää kyseisen rokotuspisteen vapaat ajat). Kun aikoja ei enää ole, ajanvaraus sulkeutuu. Samoin voit varata ajan sähköisesti myös toiseen rokotukseen.


Mikäli et pääse varaamallesi ajalle, niin muista peruuttaa tai muuttaa ajanvaraustasi soittamalla terveysaseman neuvontaan puh. 017 171307 (ma-to klo 7.45-15, pe 7.45-14, suljettu klo 11.15-11.45)


Uusia aikoja sähköiseen ajanvaraukseen avataan tiistaina aamupäivisin sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Huomioithan myös ensimmäistä aikaa varatessasi, että tehosterokote on 6 viikon päästä.

 

Saat jatkossa varattua ajan koronanäytteenottoon OmaKysteri - sähköisen asioinnin palvelussa.
Käythän ajanvarausta edeltävästi tekemässä oirearvion Omaolo – palvelussa osoitteessa www.omaolo.fi joka ohjaa sinut tarvittaessa näytteenottoon.
Varattavista olevista ajoista voit valita itsellesi sopivimman ajankohdan.
Huomioithan palvelussa olevat ohjeet näytteeseen saapumisesta.
Korona neuvonta puhelin Leppävirta 017 171 380 ma-pe klo 8-12

Seuraa ilmoitteluamme koronarokotuksista ja ajanvarausajoista Kysterin nettisivuilla, Leppävirran kunnan nettisivuilla sekä paikallislehdessä.