Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2021

08.04.2021 klo 00:00 | Jaa Facebookiin

Leppävirran kunta ja seurakunta juhlistavat Kansallista veteraanipäivää seppeleenlaskuilla ja kunniakäynneillä kaikilla sankarihautausmailla. Tilaisuudet järjestetään koronapandemian vuoksi ilman yleisöä.
Kirjastolla on esillä näyttely Leppävirran veteraaniperinneaineistosta.

Pohjois-Savossa Kansallista veteraanipäivää juhlistetaan tänä vuonna verkkotallenteen välityksellä. Verkkojuhlaa pääsee katsomaan 27.4.2021 Kuopion kaupungin verkkosivuilta https://www.kuopio.fi/veteraanipaiva
Tallenteella kuullaan muun muassa musiikkia vuonna 2019 Kuopiossa järjestetystä valtakunnallisesta pääjuhlasta Kuopion kaupunginorkesterin esittämänä. Juhlapuhujana Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen. Verkkotallenteen tuotannosta vastaa Kuopion kaupunki yhteistyössä Pohjois-Savon kuntien kanssa. 

Ylä-Savon alueen Veteraanipäivän Juhlan radiolähetys on kaikkien kuunneltavissa Radio Sandelsissa FM 106,3 klo 10 alkaen. Juhla alkaa ensin sanajumalanpalveluksella Vieremän kirkosta ja samassa yhteydessä on juhlapuhe (Seppo Kääriäinen) ja musiikkiesitys (Veteraanikuoro).

Tampereen kaupunki järjestää kansallisen veteraanipäivän pääjuhlan televisioituna tapahtumana ilman paikalla olevaa yleisöä. Pääjuhlan teemana on "Ihmisten välillä hyvä tahto – Välvilja mellan människor". YLE TV1 taltioi juhlan ja se nähdään 27.4.2021 klo 15 – 16. Lähetys on katsottavissa jälkikäteen myös Yle Areenasta.

Kuntaliitto ohjeistaa palvelutaloja ja hoitokoteja mahdollistamaan lähetettävien tapahtumien seuraamista veteraanipäivänä. Myös kouluja, oppilaitoksia sekä nuorisojärjestöjä kannustetaan huomioimaan veteraanipäivä tapahtumissaan.

Lisätietoja: ann-mari.karvinen@leppavirta.fi / 044 797 5676