LK Porras Oy Vuoden Yritys 2020

10.11.2020 klo 08:00 | Jaa Facebookiin

LK Porras suunnittelee, valmistaa ja asentaa teräsportaita ja niihin liittyviä teräsrakenteita kotimaan markkinoille. Tärkeimpiä asiakkaita ovat rakennusliikkeet ja teolliset toimijat.

Yritys on perustettu vuonna 1974, jolloin toimintaa harjoitettiin nimellä Haapamäen Paja Ky. Tuomas Monni ja hänen vanhempansa Jari ja Marja-Liisa ostivat yrityksen vuonna 2011. Oston myötä yrityksen markkinointia yhtenäistettiin ja yrityksen nimi muutettiin LK Porras Oy:ksi 2012.

Monnien ohjauksessa yritystä on lähdetty kehittämään voimakkaasti. Vuosittain investoinnit ovat olleet 5–50 % liikevaihdosta. Investoinnit ovat vaihdelleet tuotantotilojen laajennuksesta kone- ja laiteinvestointeihin sekä tuotekehitykseen. Viimeisimpänä kehityslistalla ovat olleet toimistotilojen uudistus, laserleikkauskoneen ja lisätuotantotilojen hankinta.

Näillä toimenpiteillä saimme kipeästi kaivattua lisätilaa kasvavalle henkilöstömäärälle ja pystymme nyt vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin nopeammista toimitusajoista. Kierreportaan läpimenoaika on nykyisin lyhimmillään viisi päivää aikaisempaan kuuteen viikkoon verrattuna, ” kertoo toimitusjohtaja Tuomas Monni.

LK Portaalla on työntekijöitä tällä hetkellä 23, joista tuotantotehtävissä 14 henkilöä ja loput suunnittelussa, myynnissä ja tukitoiminnoissa. Työntekijät ovat sitoutuneita ja vaihtuvuus on vähäistä. Yrityksessä on hyvä yhteishenki ja kun virheitä sattuu, niin ne korjataan yhdessä. Asioista keskustellaan avoimesti ja suoraan, ”Ollaan samassa veneessä,” tuumaa tj. Tuomas Monni.

Vahva panostus digitalisaatioon

Yritystä kehitetään edelleen aktiivisesti. LK Porras laajentaa tuotevalikoimaa, jolla saavutetaan kattava tarjonta erilaisiin rakennusprojekteihin. Tuoteuudistusten lisäksi yrityksessä panostetaan vahvasti digitalisaatioon. Tavoitteena on muuttaa alan toimintatapoja, tehdä ostamisesta helppoa ja kustannustehokasta tuomalla digitaalinen toimintaympäristö asiakkaiden käyttöön.

Monnin mielestä Leppävirralla on ollut hyvä toimia. Sijainti VT5:n varrella antaa merkittäviä logistisia etuja. Yhteistyö kunnan ja alueen yritysten kanssa sujuu mutkattomasti. LK Portaan viimeisimmät vuodet ovat olleet kasvu-uralla ja liikevaihto on kaksinkertaistunut vuodesta 2016 vuoteen 2019. Tuomas Monni kommentoi kuluvaa vuotta: ”Vuosi 2020 on ollut haastava, mutta olemme reagoineet muuttuneeseen tilanteeseen monipuolisilla kehitystoimenpiteillä.”

Leppävirran Yrittäjät ry ja Leppävirran kunta kiittävät ja onnittelevat LK Porras Oy:tä erinomaisesta ja kehityshakuisesta yrittäjyydestä sekä menestyksellisestä liiketoiminnasta. Palkitseminen tapahtuu koronan johdosta pienimuotoisessa tilaisuudessa tiistaina 10.11.

Vuoden Yrittäjän nimeäminen on Leppävirran Yrittäjät ry:n ja Leppävirran kunnan tunnustuksenosoitus paikkakunnalla toimivalle menestyneelle yritykselle.
Tunnustus on jaettu vuodesta 1979 lähtien. Lisätietoa tunnustuksen saaneista yrityksistä tästä.

Julkaisija: Yleishallinto / Seija Heiskanen