NUVA on nuorten ääni valtuustossa

27.10.2020 klo 16:10 | Jaa Facebookiin

Sonja Vuorisalmi edustajana kokouksissa

Nuorisovaltuuston (NUVA) uusi kausi alkoi syyskuussa ja toiminta on lähtenyt vilkkaasti käyntiin. Tällä kaudella nuorisovaltuuston uusi puheenjohtaja Sonja Vuorisalmi edustaa nuorisovaltuustoa kunnanvaltuuston kokouksissa.

Leppävirran kunnan hallintosäännön mukaisesti nuorisovaltuustolla on läsnäolo- ja puheoikeus kunnan toimielinten kokouksissa. Lukiossa toista vuotta opiskelevan Sonjan varaedustajana toimii Carita Heiskanen. 

20201027_114257 (2).jpg
Kunnanjohtaja Matti Raatikainen, NUVAn puheenjohtaja Sonja Vuorisalmi ja kunnanvaltuuston puheenjohtajan Pekka Nykänen pohtivat valtuuston kokouskäytäntöjä ja nuorisovaltuutetun roolia kokouksissa. Kuva: Kaisa Suhonen

Tänään järjestetyssä tapaamisessa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pekka Nykänen esitteli kunnanvaltuuston toimintaa ja kertoi miten kokoukset etenevät.
Kunnanjohtaja Matti Raatikainen valotti mitä asioita seuraavassa valtuuston kokouksessa päästään käsittelemään.

Pekka Nykänen kehotti nuoria vaatimaan vastauksia ja olemaan aktiivisesti yhteydessä myös valtuutettuihin. Hän myös kehotti käyttämään puheoikeutta kokouksissa. Matti Raatikainen totesi olevansa aina käytettävissä, jos kysyttävää tulee kokouksiin ja kunnan toimintaan liittyen.

Nuorisovaltuutetut edustavat myös teknisessä lautakunnassa, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa sekä koululautakunnassa. Lisäksi heillä on edustus vammaisneuvostossa sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työryhmässä.

Leppävirran nuorisovaltuusto on 13-20 -vuotiaiden leppävirtalaisten vaikuttamisryhmä, joka edustaa kaikkia Leppävirran nuoria.
Nuorisovaltuusto vastaa nuorisolain 8 §:n ja kuntalain 26 §:n vaatimuksiin nuorten kuulemisesta ja vaikuttamisjärjestelmästä.
Nuorisovaltuuston toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Nuorisovaltuuston toiminnasta lisää tästä.

Lisätiedot:
Kaisa Suhonen
Nuorisotyön koordinaattori
p. 0400 575 196
kaisa.suhonen@leppavirta.fi

Julkaisija: Yleishallinto / Seija Heiskanen