Rantatontteja ja hyviä palveluja tarjolla

10.01.2020 klo 12:00

Leppävirta mukana Rakenna ja Asu –messuilla Kuopio –hallissa 22.–23.2.

Suurten vesistöjen läheisyys, sijainti kahden kaupungin välissä, laadukkaat opetus- ja peruspalvelut sekä erittäin runsaat liikunnan ja hyvinvoinnin harrastusmahdollisuudet tekevät Leppävirrasta varteenotettavan asuinpaikan erityisesti lapsiperheille.

Kunta esittelee tonttitarjontaansa sekä kunnan palveluja Rakenna ja Asu –messuilla Kuopio –hallissa. 
Kuntakeskuksen eteläpuolella, Ukonniemen uudella, luonnonkauniilla asuinalueella on myynnissä reilut 35 omakotitonttia, joista kymmenkunta on omarantaisia, kunnan elinkeinoasiamies Antti Tulila kertoo ja kannustaa kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.

Asuinkunta_Soikku_125x180.jpg

Ukonniemen asuinalueen pientalojen suunnittelussa on kunnalla ja Savonia-ammattikorkeakoululla ollut yhteistyöprojekti. Tontin ostajat voivat hyödyntää projektin tuloksia.

Paukarlahden Paalimäkeen kirkonkylästä Kuopion suuntaan on  tulossa 6 asuinrakennustonttia myyntiin. Tonttien pinta-alat ovat noin 6000 - 7200 m².

Kunnan tarjoamat Sorsakosken vapaat omakotitontit sijoittuvat Kiertopolun, Taivalmäen sekä Kanavan läheisyyteen. Joitakin tontteja on vapaana myös Särkiniemessä, kirkonkylän kupeessa ja Timolassa kirkonkylän eteläpuolella lähellä Varkauden kaupunkia.

Kunnan tonttitarjontaan voi tutustua tästä

Kunnan osastolla F-6 voi tutustua myös Metsähallituksen Laatumaa –tontteihin. Esillä on erityisesti alueen rantatontit.
Laatumaa –tonteista lisää tästä. Rakenna ja Asu –messut Kuopio –hallissa 22. – 23.2.

Hyvät palvelut kaikenikäisille

Leppävirta on panostanut paljon lapsiperheiden palveluihin. Uusi Leppäkertun alakoulu otettiin käyttöön joulukuussa 2018. Kunnan keskustaan valmistui muutama vuosi sitten uusi päiväkoti. Leppävirran lukio on ollut laatuvertailun kärkeä jo useana vuonna.

Hiljattain peruskorjatun kirjaston lehtisaliin pääsee tunnistinavaimella joka päivä aamuvarhaisesta iltamyöhään.
Leppävirralla on oma terveysasema, jonka palveluista vastaa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin liikelaitos Kysteri.

Lisäksi kunnassa on tarjolla yksityisiä terveydenhoito- ja vanhuspalveluita. Kahden vuoden sisään on valmistunut mm. kaksi vanhusten palveluasumisen uutta yksikköä, sekä yksi kolmannen sektorin rakentama yksikkö.

- Julkisen puolen palvelut ovat meillä paremmat kuin monessa pikkukaupungissa, elinkeinoasiamies Tulila huomauttaa.

juniorit_ja_seniorit.jpg

Aktiivista vapaa-aikaa

Ympärivuotiset liikunta- ja hyvinvointipalvelut hyödyttävät matkailijoiden ohella myös kuntalaisia, ja etenkin lapsiperheitä.

Vesileppiksen alueella, hotellin yhteydessä toimii sisäliikunta- ja monitoimiareena, sekä keilahalli. Alueelta löytyvät lisäksi uimahalli-kylpylä ja jäähalli.

Kallioon louhittu hiihtoareena toimii jo toista kautta Muumi –jäänveistonäyttelyn paikkana. Ensimmäiseen näyttelyyn tutustui yli 30 000 vierailijaa. Entistä komeampia veistoksia ja runsaampia aktiviteetteja sisältävä näyttelykokonaisuus avautui tapaninpäivänä. Kuvia näyttelystä tästä. Muuna aikana areenassa voi harrastaa murtomaahiihtoa ja kokeilla ampumahiihtoa.

Vesileppiksen alue tarjoaa erinomaiset puitteet monenlaiseen toimintaan. Hiljan uusittu tekonurmikenttä on palloilijoiden suosiossa. Uusi Iloinen Teatteri, UIT, käynnistää kesäteatterinäytökset Vesileppiksessä heinäkuussa. Konsertteja, SM-tason lentopalloa ja muita yleisötapahtumia alueella on säännöllisesti.

Seikkailupuisto on yksi kesäkauden suosikeista. Sen radat sisältävät vaijeriliukuja, keinuja, riippusiltoja ja liaaneja, ja ne soveltuvat yli 130 cm seikkailijoille. Puisto on avoinna säiden salliessa maaliskuusta alkaen ryhmille tilauksesta.

Muumi_sahkopostibanneri.jpg

Julkaisija: Yleishallinto Seija Heiskanen