Leppäkertun koulu vihreä edelläkävijä

12.12.2018 klo 00:00

Uuteen alakouluun on rakennettu uuden perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisia oppimisympäristöjä. Koulu on yksi Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen kohteista.

Perinteisiä luokkatiloja ei koulussa ole vaan opetustilat on jaettu ikäluokkien mukaan soluihin, jotka ovat tilatarpeen mukaisesti väliseinillä muunneltavissa. Soluihin on omat sisäänkäynnit erillisine jalkineiden ja ulkovaatteiden eteis- ja säilytystiloineen. Kaikki kalusteet ja opetusvälineet ovat uusia ja hankittu juuri tätä rakennusta varten.

Koulun esitystila, jonka yhteyteen näyttämötilan taakse on rakennettu musiikin opetustilat, tulee olemaan myös muussa kuin koulun käytössä. Esitystilassa on istumapaikat n. 160 aikuiselle.

Kuntarahoituksen vihreä rahoitus on suunnattu ympäristöystävällisten investointien rahoittamiseen.
Katso koulun esittelyvideolta mikä tekee Leppäkertun koulusta edelläkävijän > >

Kuntarahoituksen vihreää rahoitusta myönnetään investointihankkeille, joissa syntyy selkeitä ja mitattavia ympäristölle hyödyllisiä vaikutuksia. Hankkeiden soveltuvuuden rahoituksen ehtoihin arvioi puolueeton ympäristöasiantuntijoista koostuva arviointiryhmä. Vihreän rahoituksen tavoitteista kertova video > >

Vihreän rahoituksen logo.pngKoulutyö Leppäkertun koulussa alkoi 14.12.2018. Kouluun siirtyivät Alapihan koulun 1.-6. luokkien oppilaat, erityiskoululaiset ja esikoululaiset.
Oppilaita Leppäkertun koulussa on kaikkiaan 350 ja henkilökuntaa noin 50, joista opettajia 35.

Oppilaiden vanhemmille järjestetään tammikuussa oma tutustumispäivä koulutiloihin. Yleisölle ovet ovat avoinna helmikuun lopulla, jolloin on myös koulun vihkijäisjuhla.

Leppäkertun koulun rakennushankkeen perustiedot > >

Julkaisija: Yleishallinto / Seija Heiskanen